Een instructiegroep toevoegen in het Groepsplan

Groepsplan, Onderwijs, Video Geen reacties

Bij het aanmaken van een Groepsplan kunt u een leerling Handmatig aan een instructiegroep toevoegen of u kiest voor Instructiegroep indelen op basis van Onderwijsleeftijd.

Bij Handmatig kiest u een leerroute en een Fase. Daarnaast dient u zelf de leerlingen te koppelen. Dit doet u via de knop bewerken – klik op de balk leerlingen en selecteer de leerling – en sla dit op.

Of u kiest voor instructiegroepen indelen obv Kopiëren, Opp of Onderwijsleeftijd.

Indien er een vorige periode is, dan kunt u kopiëren. Er wordt dan een kopie gemaakt van de vorige periode.

Indien u kiest op basis van Ontwikkelingsperspectief dan wordt er altijd gekeken naar het vastgestelde Opp, indien deze er (nog) niet is kijkt EduMaps naar het concept Opp. Daarbij moet het Opp template wel actief zijn.

Kiest u voor Onderwijsleeftijd dan kiest u de EduMap en de Leerroute. Edumaps maakt dan automatisch de instructiegroepen.

Let op: indien u een bestaand groepsplan aanpast gaan de reeds ingevulde gegevens verloren.

Doelen groepsplan
Bij het maken van een groepsplan dient u altijd zelf de gewenste doelen te selecteren. Dit doet u door op het potloodje (bewerken) te klikken. U kunt dan het groepsplan bewerken en de doelen aanvinken.

Bekijkt u hier de video: instructiegroep handmatig toevoegen.
Bekijkt u hier de video: instructiegroep indelen op basis van kopie, Opp of Onderwijsleeftijd (via de Wizard).