Leerling, koppelen-ontkoppelen

  Administratie, Klassen, Leerlingen Geen reacties

Koppelen en ontkoppelen

Koppelen
U kunt een leerling koppelen en ontkoppelen op 2 manieren. Bij de leerling en bij de klas.
Via de Klas: Administratie – Klassen – selecteer de Klas – kies voor de knop + Toevoegen – selecteer de leerling – vul ingang- en einddatum in.
Via de leerling: Administratie – leerling – selecteer de Leerling – tabblad schoolloopbaan – de knop
+ Leerling koppelen – kies schooljaar, klas en ingang- en einddatum.

Ontkoppelen
Wanneer u een leerling ontkoppeld dan verwijdert u alleen de toewijzing. Deze knop gebruikt u dus indien de leerling foutief in deze klas zit. Een eventuele historie van voorgaande jaren blijven wel bewaard. De leerling met bijbehorende gegevens blijft zichtbaar bij de inactieve leerlingen.

U gaat hiervoor naar:
Klas: Administratie – Klassen – selecteer de Klas of Onderwijsgroep – klik dan op het ontkoppel teken achter de naam van de leerling.
Leerling: Administratie – leerling – selecteer de Leerling – tabblad schoolloopbaan – klik dan op het ontkoppel teken achter de naam van de klas.

Verplaatsen

Wanneer een leerling tijdens het schooljaar naar een andere klas gaat, klikt u op het pijltje verplaatsen. U geeft de nieuwe klas op én de ingangsdatum. Per gekozen datum zit de leerling in de nieuwe klas.

Uitschrijven

Een leerling uitschrijven gaat via het potlood bewerken. U geeft de einddatum op en de leerling is per die datum uit de klas. De leerling met bijbehorende gegevens blijft zichtbaar bij de inactieve leerlingen.

Verwijderen

Voor het verwijderen van een leerling gaat u naar het overzicht leerlingen en klikt u op het prullenbakje. De leerling met alle gegevens worden verwijderd. Deze optie gebruikt u wanneer u geen gegevens meer hoeft/mag bewaren van de betreffende leerling.