Leerling, koppelen-ontkoppelen

Administratie, Klassen, Leerlingen Geen reacties

Een leerling kunt u koppelen aan een klas of aan een Onderwijsgroep.
Ga hiervoor naar:
Administratie – Klassen – selecteer de Klas of Onderwijsgroep – Leerling toevoegen – Selecteer de leerling – Vul ingangsdatum en einddatum in – Opslaan.

Ontkoppelen. U kunt een leerling uit een klas of onderwijsgroep verwijderen. U verwijdert dan de hele periode van deze leerling en deze is niet meer terug te zien. Deze knop gebruikt u dus indien de leerling foutief in deze klas zit. Een eventuele historie van voorgaande jaren blijven wel bewaard.

U gaat hiervoor naar:
Administratie – Klassen – selecteer de Klas of Onderwijsgroep – klik dan op het ontkoppel teken achter de naam van de leerling.
U krijgt dan de vraag of u de toewijzing wilt verwijderen. Klik op Ja, bevestigen en de leerling wordt uit de Klas of Onderwijsgroep verwijderd.
De leerling kunt u hierna terugvinden bij inactieve leerlingen. U kunt de leerling nu koppelen aan een andere groep.

Verplaatsen
Wanneer een leerling tijdens het schooljaar naar een andere klas gaat, klikt u op het pijltje verplaatsen. U geeft de nieuwe klas op én de ingangsdatum. Per gekozen datum zit de leerling in de nieuwe klas.

Uitschrijven
Wanneer een leerling de school verlaat kunt u de leerling uitschrijven via het potlood bewerken. U geeft de einddatum op en de leerling is per die datum uit de klas. De leerling is terug te vinden bij inactieve leerlingen.