Onderwijsleeftijd

Administratie, Leerlingen Geen reacties

Onderwijsleeftijd wordt berekend op basis van de leeftijd van de leerling op 31-12 van het startjaar van het schooljaar. In het schooljaar 2019 – 2020, is het startjaar is 2019. De leeftijd van die leerling op 31-12-2019 is de onderwijsleeftijd.
De onderwijsleeftijd wordt alleen berekend als de leerling is/wordt gekoppeld aan klas.

Onderwijsleeftijd aanpassen (afwijking):
Selecteer de betreffende leerling via Administratie – Leerling – Selecteer leerling – Bewerken – Afwijking onderwijsleeftijd (+1 of bijv. -1) – Opslaan.

Let op: Deze aanpassing gaat in op het moment van toewijzing. Dus is de leerling al aan een klas gekoppeld, dan wijzigt onderwijsleeftijd in deze huidige toewijzing niet. Bij een volgende toewijzing (andere klas/jaarovergang) gaat de afwijking in.

Wilt u dat de afwijking direct ingaat dan kunt u het volgende doen:
Stel de afwijking in zoals hierboven is aangegeven en pas deze daarna ook aan bij Groepen – Klas – klik op potlood achter leerling en pas onderwijsleeftijd aan. Op deze manier past u de onderwijsleeftijd voor dat schooljaar in die betreffende klas aan.

Wanneer u het geboortejaar van een leerling aanpast, omdat deze verkeerd opgevoerd is, dan dient u dat schooljaar de Onderwijsleeftijd ook handmatig aan te passen.