Het importeren van de Edex

Administratie, Beheer, Edex importeren Geen reacties

U kunt met een Edex de klasindeling overnemen vanuit uw LAS en zo toevoegen aan EduMaps.
Klik hier voor de handleiding voor het importeren van een Edex. Let er bij de inrichting van het nieuwe jaar op dat de peildatum gelijk is aan begin schooljaar (1-8).

Wanneer u een Edex wilt importeren gaat u naar:
Beheer – Edex importeren – Kies evt een vestiging – Selecteer het Edex bestand – Klik op importeren.
U krijgt nu eerst een suggestie overzicht. Hierop ziet u wat er vanuit de Edex geïmporteerd kan worden naar EduMaps. U dient dit zorgvuldig na te lopen. Indien er suggesties zijn die u niet wenst door te voeren, dan haalt u het vinkje bij doorvoeren weg.

Op regel 1 ziet u de gegevens vanuit de Edex. Op regel 2 ziet u de gegevens zoals ze in EduMaps bekend zijn. Is er niets ingevuld bij regel 2 dan worden de gegevens aan EduMaps toegevoegd.

Let wel: de peildatum die u in de Edex meegeeft wordt de ingangsdatum van de leerling in de betreffende groep/klas. Ongeacht wat de ingangsdatum in uw LAS is. Voorbeeld: In uw LAS is de ingangsdatum 1-8. U maakt een Edex met peildatum 6-8. Na de Edex import heeft de leerling een ingangsdatum van 6-8. Dit betekent dat de leerling de eerste 5 dagen van het schooljaar op inactief staat. Dit kan consequenties hebben voor het aanmaken van een Groepslan.

Is alles correct dan klikt u onderaan het overzicht op doorvoeren. Wilt u de Edex helemaal niet importeren dan klikt u op annuleren.