Edex, het importeren van de Edex

Administratie, Beheer, Importeren, Video Geen reacties

U kunt met een Edex de klasindeling overnemen vanuit uw LAS en zo toevoegen aan EduMaps.
Klik hier voor de handleiding voor het importeren van een Edex.
Let op:
-De Edex ontkoppeld geen leerlingen van de groep.
-De peildatum.

Wanneer u een Edex wilt importeren gaat u naar:
Beheer – Edex importeren – Kies vestiging – Selecteer het Edex bestand – Klik op importeren.
U krijgt nu eerst een suggestie overzicht. Hierop ziet u wat er vanuit de Edex geïmporteerd kan worden naar EduMaps. U dient dit zorgvuldig na te lopen. Indien er suggesties zijn die u niet wenst door te voeren, dan haalt u het vinkje bij doorvoeren weg.

Op regel 1 ziet u de gegevens vanuit de Edex. Op regel 2 ziet u de gegevens zoals ze in EduMaps bekend zijn. Is er niets ingevuld bij regel 2 dan worden de gegevens aan EduMaps toegevoegd.

Let wel: de peildatum die u in de Edex meegeeft wordt de ingangsdatum van de nieuw toe te voegen leerling in de betreffende groep/klas. Ongeacht wat de ingangsdatum in uw LAS is. Voorbeeld: In uw LAS is de ingangsdatum 1-8. U maakt een Edex met peildatum 6-8. Na de Edex import heeft de leerling een ingangsdatum van 6-8. Dit betekent dat de leerling de eerste 5 dagen van het schooljaar op inactief staat. Dit kan consequenties hebben voor het aanmaken van een Groepslan.

Is alles correct dan klikt u onderaan het overzicht op doorvoeren. Wilt u de Edex helemaal niet importeren dan klikt u op annuleren.