Edex, het importeren van de Edex

Administratie, Beheer, Importeren, Video Geen reacties

Een Edex import kan niet ongedaan gemaakt worden. Lees daarom altijd dit item én het suggestie overzicht goed door.

U kunt met een Edex de klasindeling overnemen vanuit uw LAS en zo toevoegen aan EduMaps.
Klik hier voor de handleiding voor het importeren van een Edex.
Let op:
-Maak vooraf geen groepen/klassen aan in EduMaps (deze komen nl mee met de edex)
-De Edex ontkoppeld geen leerlingen van de groep.
-De peildatum.

Wanneer u een Edex wilt importeren gaat u naar:
Beheer – Edex importeren – Kies vestiging – Selecteer het Edex bestand – Klik op importeren.
U krijgt nu eerst een suggestie overzicht. Hierop ziet u wat er vanuit de Edex geïmporteerd kan worden naar EduMaps.
U dient dit zorgvuldig na te lopen. Indien er suggesties zijn die u niet wenst door te voeren, dan haalt u het vinkje bij doorvoeren weg.

Op regel 1 ziet u de gegevens vanuit de Edex.
Op regel 2 ziet u de gegevens zoals ze in EduMaps bekend zijn.
Vult u niets in bij de 2e regel dan wordt er geen koppeling gemaakt met een bestaande leerling of een bestaande groep uit EduMaps. De leerling of de groep (met leerlingen) wordt dan aan EduMaps toegevoegd.

Had u vooraf al wel groepen aangemaakt in EduMaps, dan dient u nu de juiste groep te koppelen!

Let wel: de peildatum die u in de Edex meegeeft wordt de ingangsdatum van de nieuw toe te voegen leerling in de betreffende groep/klas. Ongeacht wat de ingangsdatum in uw LAS is.
Voorbeeld: In uw LAS is de ingangsdatum 1-8.
U maakt een Edex met peildatum 6-8.
Na de Edex import heeft de leerling in EduMaps een ingangsdatum van 6-8. Dit betekent dat de leerling per 6-8 van dat schooljaar op actief staat. Dit kan consequenties hebben voor het aanmaken van een Groepsplan omdat de 1e periode altijd begint op 1-8.

Is alles correct dan klikt u onderaan het overzicht op doorvoeren. Wilt u de Edex helemaal niet importeren dan klikt u op annuleren.