Leerling, dubbele leerling

Administratie, Leerlingen Geen reacties

Ziet u niet alle gegevens van de leerling? Mogelijk staat de leerling dubbel in EduMaps. Dit kunt u controleren door:
Administratie – Leerlingen – selecteer alle leerlingen en zoek op een gedeelte van de naam. Ziet u de leerling meerdere keren voorkomen? Zo ja, dan staat deze dubbel in EduMaps.

Mogelijk is de leerling met een Edex import meegekomen en niet gekoppeld geraakt aan de juiste al bestaande leerling in EduMaps.
Tijdens een Edex import krijgt u altijd een de mogelijkheid om een leerling te koppelen of juist te ontkoppelen aan een bestaande leerling.
Het kan zijn dat de leerling handmatig is opgevoerd waarbij de leerling anders is geschreven dan in uw LAS of een andere geboortedatum heeft.

U kunt dit oplossen door de dubbele leerling samen te voegen.

Maakt u gebruik van de module Plannen dan is het advies om eerst aan één van de twee leerlingen een kenmerk toe te voegen (bijv *, 1 of OUD), zodat u ze eenvoudig uit elkaar kunt houden. Bestaande plannen van de bron-leerling worden door het samenvoegen nl verwijderd.

Samenvoegen
U gaat naar Administratie – Beheer en selecteert de betreffende leerling. Dit is de bron-leerling. Klik op de knop Samenvoegen leerling.

Dan selecteert u de leerling die u samen wilt voegen. Dit is de doel-leerling. Leest u de tekst goed door!