EduMap, het aanpassen van uw eigen EduMap

Beheer, EduMaps Geen reacties

Wanneer u een eigen EduMap / leerlijn wilt bekijken of wilt aanpassen doet u het volgende:
Let op: aanpassingen in uw EduMap gedurende een schooljaar kan gevolgen hebben voor bestaande overzichten in de Monitor en bestaande groepsplannen etc. Advies: pas uw EduMap aan voor het begin van een nieuwe schooljaar.

U gaat naar Beheer – EduMaps – Selecteer de betreffende leerlijn.
U bent nu in het overzicht EduMap details.
U gaat nu naar het tabblad Competenties.
Kies een competentie die u wilt bekijken en klik erop.
U bent nu in het Competentie details overzicht, hier ziet u alle niveaus behorende bij deze competentie
Kies nu het niveau van de competentie die u wilt bekijken en klik erop.
U ziet nu een Overzicht indicatoren van de betreffende competentie.
Hier kunt u een indicator toevoegen of aanpassen.
Klik vervolgens op opslaan.

Wilt u indicatoren koppelen of ontkoppelen ga dan naar EduMap details. U kiest nu voor het tabblad Planning.

Kies het Domein dat u wenst en u ziet direct in welke Leerroute / (onderwijs)leeftijd/leerjaar en Niveau deze voorkomt.
Kies nu voor een tegeltje. U komt nu bij Leerroutefase detail.
Selecteer nogmaals het Domein .
Klik op koppelingen en daarna het betreffende niveau.
Nu bent u in het Leerroutefaseindicatoren overzicht. Hier kunt u nieuwe koppelingen maken of juist indicatoren ontkoppelen.

Indien u een indicator ontkoppelt betekent dit dat het niet meer gebruikt kan worden.
Let op: In bestaande groepsplannen komt deze echter nog wel naar voren. Gaat u een bestaand groepsplan opnieuw indelen dan niet meer.

U kunt alles ook nog nalezen in de handleiding: Het maken van een eigen EduMap.