Groepsplan, maken

  Groepsplan, Planning, Video Geen reacties


Ga naar Planning – Groepsplan en kies voor +toevoegen.
Geef een naam (optioneel), selecteer de klas en het vakgebied en u klikt op Opslaan.

Het groepsplan is nu aangemaakt. Nu kunt u instructiegroepen toevoegen. Dit kan op onderstaande manieren.

Instructiegroep toevoegen: Wilt u handmatig een instructiegroep toevoegen dan kiest u zelf de EduMap, de Leerroute en de Fase. Daarnaast dient u zelf de leerlingen te koppelen. Dit doet u via de knop bewerken – klik op de balk leerlingen en selecteer de leerling – en sla dit op.

Instructiegroepen indelen: dan ziet u het volgende:

Kopiëren: De optie kopiëren ziet u alleen indien er een vorige periode is. Er wordt dan een kopie gemaakt van de vorige periode.

Planning

Kiest u voor indelen obv Planning dan ziet u de volgende opties:
Op basis van planning: de gekozen leerroute van het vastgestelde Opp van de leerling, indien deze er (nog) niet is kijkt EduMaps naar het concept Opp. Daarbij moet het Opp template wel actief zijn.
Op basis van beheersing: EduMaps deelt in op basis van de gekozen leerroute van het vastgestelde Opp en het beheerste niveau + 1. EduMaps past nu de Onderwijsleeftijd aan het niveau aan.
Vervang bestaande indeling: indien u een bestaand groepsplan aanpast en hier een vinkje zet, gaan de reeds ingevulde gegevens/teksten verloren.

EduMap
Kiest u voor indelen via EduMap, dan krijgt u de volgende opties:

Op basis van leerjaar/KL/OL: Dan kiest EduMaps op basis van Leerroute en leeftijd. EduMaps maakt dan automatisch de instructiegroepen.
Op basis van beheersing: EduMaps deelt in op basis van het beheerste niveau + 1.
Vervang bestaande indeling: indien u een bestaand groepsplan aanpast en hier een vinkje zet, gaan de reeds ingevulde gegevens/teksten verloren.

Het groepsplan is nu aangemaakt en de leerlingen zijn ingedeeld.

Doelen: Bij het maken van een groepsplan dient u altijd zelf de doelen te selecteren waar u mee gaat ‘werken’. Dit doet u door op het potloodje te klikken. U kunt dan het groepsplan bewerken en de doelen aanvinken.

U kunt de volgorde van de instructiegroepjes wijzigen

Extra niveau(s) toevoegen

Middels deze knop kunt u handmatig een niveau(s) aan het instructie-groepje toevoegen. Ook hier dient u daarna de doelen te selecteren.

Hier ziet u een voorbeeld van een groepsplan.