Module: EduMaps API

Beheer, Overzichten Geen reacties

U kunt gebruik maken van de module EduMaps API, een koppelplatform. Met behulp van de EduMaps API kunt u ruwe data uit EduMaps benaderen en op basis daarvan eigen selecties, overzichten en grafieken maken, bv. via MS Excel of Power BI. Ook andere applicaties kunt u met behulp van de module EduMaps API koppelen aan EduMaps. Op die manier kunt u overzichten creëren met gegevens uit verschillende applicaties.

De API activeert u via de EduMap Store. Zodra u dit gedaan heeft is deze voor u beschikbaar via Mijn Administratie.

Klik op toevoegen en geef de API key een naam. In dit voorbeeld: ‘Naam Sleutel’
Nadat u op opslaan klikt krijgt u de nieuw gegenereerde sleutel in beeld.
Kopieer deze sleutel om te gebruiken in MS Excel of bijvoorbeeld Power BI.

Middels bovenstaande knoppen kunt u de naam van de sleutel aanpassen, vernieuwen of verwijderen.

Let op: Deze gegenereerde API key wordt slechts eenmalig verstrekt. Bent u de sleutel kwijt dan kunt u een nieuwe opvragen door op vernieuwen te klikken. U krijgt dan een nieuwe sleutel. De vorige sleutel werkt niet meer.

Het is mogelijk om meerdere sleutels tegelijkertijd aan te maken/op te vragen.