Jaar indeling overnemen naar het volgend (school)jaar

Groepen, Inrichting Geen reacties

Deze optie is NIET voor scholen te gebruiken. Een school kan gebruikmaken van een Edex import.

Kinderopvang / Zorginstelling: Het is eenvoudig om de indeling van het vorige jaar mee te nemen naar het nieuwe jaar. Dit kan wanneer de indeling na 1 augustus (bijna) gelijk is aan daarvoor. Er wordt dan een kopie van het voorgaande jaar gemaakt.

Maak hiervoor eerst het nieuwe schooljaar aan. Vervolgens is bij Administratie – Vestigingen de knop ‘Groepen overnemen’ zichtbaar.

Klik hierop en maak de keuze om de toewijzingen van de kinderen en/of begeleiders (of leerlingen en/of de medewerkers) over te nemen.

Na opslaan kun u eventueel nog de naam van de groep aanpassen via Administratie – Groepen – selecteer de groep – Bewerken.

Uiteraard is het mogelijk alsnog handmatig één of meerdere kinderen weer uit de groep halen. Ga hiervoor naar de groep (let op het juiste jaar) – zoek het betreffende kind of leerling en klik op het ontkoppelteken in de kolom Actie. Hiermee ontkoppelt u het kind van de groep. Deze staat nu bij inactief.