Groep | Onderwijsgroep, toevoegen-bewerken-verwijderen

Groepen, Inrichting Geen reacties

Onderwijsgroep is een klasoverstijgende groep. Hierin kunnen actieven en inactieve leerlingen geplaatst worden.

Ga naar naar Administratie – Groepen – en selecteer eventueel de juist vestiging. Klik op Toevoegen.

Vul de gevraagde gegevens in.
Zet een vinkje wanneer het een Onderwijsgroep is en klik op Opslaan.
Bij combiklassen als groep 1/2 A vul je het leerjaar in (1/2 A groep 1 én 1/2A groep 2).
*Leerjaar is verplicht wanneer er gebruik gemaakt wordt van een Leerjarenpakket.
Om een idee te geven: OVM=leeftijd | Hub DGM=onderwijsleeftijd.

Leerlingen koppelen: Selecteer de groep en kies voor toevoegen.

In een onderwijsgroep kunnen actieven en inactieve leerlingen geplaatst worden. Afhankelijk van de rechten zijn de filters actief en kan er een keuze gemaakt worden.

Een geselecteerde groep is altijd te bewerken.

Verwijderen kies de vestiging en klik vervolgens op de prullenbak achter de betreffende groep.