Profiel of Opp, toevoegen-bewerken-vaststellen-beëindigen

Profielen, Video Geen reacties

Video | het toevoegen van een Profiel – Ontwikkelingsperspectief

Toevoegen: Planning – Profiel/Opp – en klik op Toevoegen.

Bijwerken: Open het bestaande Profiel/Opp, klik op bewerken, pas het aan en sla op. Een vastgesteld Profiel is niet te wijzigen. Wel is het mogelijk een nieuw concept te maken.

‘Undo’: Hiermee gaat u voor dit item terug naar gegevens zoals in het vastgestelde Profiel. Is er nog geen vastgesteld Profiel, dan wordt item leeggehaald.
Hiermee verwijderd u de inschaling.

Vaststellen: U kunt een concept Opp vaststellen en het krijgt dan een datum ‘Laatst Vastgesteld’.
Bij de eerste keer vaststellen krijgt het de vastgestelde datum gelijk aan de begindatum van het Profiel.

Concept: Wilt u het vervolgens bewerken dan wordt er een nieuw concept aangemaakt.

Het vaststellen van het Opp lukt niet. Dit kan voorkomen wanneer u met meerdere collega’s gelijktijdig aan hetzelfde Profiel werkt! Hierdoor ontstaan er dubbele items. Verwijder de dubbele items in het concept door op ‘undo’ te klikken. Uiteraard is de tekst bij de items vervolgens nog aan te passen.

Beëindigen: Hiermee krijgt een vastgesteld Profiel/Opp een einddatum.

Verwijderen: Het definitief verwijderen van het Profiel/Opp kan via het overzicht ontwikkelingsperspectieven.

Datum aanpassen: Via het de leerlingkaart (Administratie – Leerling) en dan het tabblad Opp is de ingangsdatum en de einddatum aan te passen door op bewerken te klikken.

Indien u het groepsplan indeelt op basis van het Profiel-Opp.
EduMaps kijkt naar het laatst vastgestelde Profiel (of indien deze er nog niet is naar het concept).
Een groepsplan kunt u op basis van het Profiel indelen. Indien u later het Profiel aanpast en deze ook vaststelt kunt u de leerling uit het instructiegroepje halen en vervolgens opnieuw indelen. U kiest dan voor de knop indelen op basis van Planning. EduMaps maakt dan een nieuwe indeling nav het laatst vastgestelde Profiel.