Opp, template toevoegen

Instellingen, Opp / Profielen, Templates Geen reacties

U kunt u een hele nieuw Opp template maken.
U kiest via Instellingen – Templates – Ontwikkelingsperspectieven – Toevoegen – geef template een naam – zet vinkje actief aan / uit – kies schoolsoort en klik op Opslaan.

Een template bestaat uit Categorieën. Iedere categorie bestaat weer uit één of meerdere Items.

Categorieën zijn de tabbladen van een Opp.
Klik onder categorie op toevoegen en vul een willekeurige categoriecode in, geef de categorie een naam en sla op.

Hierna voegt u onder ieder categorie één of meerdere items toe. In onderstaand voorbeeld voegen we een item toe aan de categorie Uitstroombestemming en kiezen voor Leerrouteinschaling.

Let op: Voor de categorie (het tabblad) Uitstroombestemming van het Opp moet u ervoor zorgen dat het type ‘Uitstroombestemming per domein’ is, deze kunt u vinden bij keuze Leerrouteinschaling (zie voorbeeld hieronder).

Heeft u de 3 stappen doorlopen, dan heeft u een item aan het Opp template toegevoegd.

U kunt de volgorde wijzigen middels de knop ‘volgorde wijzigen’ Door daarna op de 3 liggende streepjes te gaan staan verschijnt het ‘handje’ en kunt u het item verplaatsen.

Let op: indien u bij een bestaand template een item verwijderd, gaan hiermee ook de items van bestaande Opp’s verloren.

Bekijkt u hier de video: toevoegen item
Bekijkt u hier de video: handtekening toevoegen
Bekijkt u hier de video: toevoegen tabblad in een template