EduMap, het aanpassen van uw eigen EduMap

EduMaps, Instellingen Geen reacties

Wanneer u een eigen EduMap / leerlijn wilt bekijken of wilt aanpassen doet u het volgende:
Let op: aanpassingen in uw EduMap gedurende een schooljaar kan gevolgen hebben voor bestaande overzichten in de Monitor en bestaande groepsplannen etc. Advies: pas uw EduMap aan voor het begin van een nieuwe schooljaar.

U gaat naar EduMaps – Selecteer de betreffende EduMap.
Ga nu naar het tabblad Competenties en kies het Domein en vervolgens de competentie die u wilt bekijken en klik erop.
Hier ziet nu alle niveaus behorende bij deze competentie.
Kies het niveau van de competentie die u wilt bekijken en klik erop.
U ziet nu een Overzicht indicatoren van de betreffende competentie.
Hier kunt u een indicator toevoegen of aanpassen.

Koppelen / ontkoppelen
Wilt u indicatoren koppelen of ontkoppelen ga dan naar de betreffende EduMap en kies het tabblad Planning.
Kies het Domein dat u wenst en u ziet direct in welke Leerroute / (onderwijs)leeftijd/leerjaar en Niveau deze voorkomt.
Kies nu voor het juiste een tegeltje en u ziet de gekoppelde competenties met de bijbehorende indicatoren. U kunt ze hier ontkoppelen middels het koppelteken.

Wilt u indicatoren koppelen, klik dan op Koppelen, selecteer het Domein en zoek vervolgens het juiste niveau. Nu ziet u de indicatoren die u kunt koppelen via het + of +Alles.

Verwijderen
Voor het verwijderen van een indicator gaat u naar het tabblad Competenties – kies het Domein en de Competentie. Kies het juiste niveau en verwijder de betreffende indicator.
Het verwijderen van een competentie kan zodra er geen niveaus en indicatoren onder hangen.

Let op:
In een bestaand groepsplan komt een ontkoppelde of een verwijderde indicator nog wel naar voren, maar zal bij ‘ontkoppeld/verwijderd’ staan.
Pas wanneer u het groepsplan opnieuw indeelt ziet u deze niet meer terug.
In de Monitor is de indicator in beide gevallen direct niet meer zichtbaar.

U kunt alles ook nog nalezen in de handleiding: Het maken van een eigen EduMap.