EduMap, indicatoren

EduMaps Geen reacties

Het toevoegen, aanpassen, koppelen of verwijderen van indicatoren

Maken jullie gebruik van een eigen EduMap dan kun je indicatoren per niveau toevoegen en koppelen.

Toevoegen of aanpassen
Hiervoor ga je in het menu naar EduMaps en selecteer je de betreffende EduMap.
Kies het tabblad Competenties – selecteer het gewenste Domein en vervolgens de betreffende competentie waar je een aanpassing wenst.
Kies nu het niveau waar je een indicator wilt aanpassen of wilt toevoegen.

Koppelen
Na het toevoegen van een indicator moet je deze nog koppelen in het stroomplan.
Hiervoor ga je weer naar de betreffende EduMap en selecteert het niveau en het domein (via een tegeltje in het stroomplan). Klik op koppelen, kies het juiste domein en klik op het + teken (meerdere tegelijk koppelen is mogelijk) en klik op opslaan.

Ontkoppelen
Voor het ontkoppelen van een indicator ga je naar de betreffende EduMap en selecteer je het niveau en het domein (via een tegeltje in het stroomplan).
Je ziet nu de gekoppelde indicatoren. Bij actie klik je op het ontkoppel teken om de gewenste indicator te ontkoppelen.

Let op:
In een bestaand groepsplan komt een ontkoppelde of een verwijderde indicator nog wel naar voren, maar zal bij ‘onbekende indicatoren’ staan.
Pas wanneer je het groepsplan opnieuw indeelt zie je deze niet meer terug.
In de Monitor is de indicator in beide gevallen direct niet meer zichtbaar.

Je kunt alles ook nog nalezen in de handleiding: Het maken van een eigen EduMap