Groepsplan maken OVM

Groepsplan, OVM Geen reacties

Een groepsplan wordt per jaar gemaakt. Maak je gebruik van meerdere periodes, dan deel je het groepsplan in de nieuwe periode nogmaals in.

In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat alleen de OVM EduMap actief is én er gebruik gemaakt wordt van de module Plannen (zonder de module profielen).
Evalueer eerst de kinderen in de Monitor. Nieuwe kinderen geeft je een beginsituatie.

Vervolgens maak je een groepsplan aan via Planning – Groepsplan en kies voor +toevoegen.
Geef een naam (optioneel), selecteer de klas en het vakgebied en klik op Opslaan.

Indelen op basis van beheersing
Het groepsplan is nu aangemaakt en vervolgens kun je instructiegroepen indelen via de knop ‘indelen’.

De kinderen zijn nu ingedeeld in verschillende instructiegroepjes en selecteer nu per instructiegroepje de indicatoren waaraan je deze periode wilt gaan werken. Dit doe je via de knop bewerken.

De kalenderleeftijd en het niveau (de fase) waaraan het kind werkt op basis van de beheersing van het gekozen vakgebied is nu gevuld.

Evalueren kan per instructiegroep via de knop evalueren, helemaal rechts in beeld of door het instructiegroepje te openen en op Evalueren te klikken.
Evalueer je via de Monitor, dan zie je dit in het Groepsplan en het Handelingsplan terug en dit werkt uiteraard ook andersom.