Edex import

Administratie, Importeren, Instellingen, Video Geen reacties

Klik hier voor de uitgebreide handleiding voor het importeren van een Edex.

Wanneer u de ‘inrichting’ van het nieuwe schooljaar met de Edex wilt importeren maakt u eerst het nieuwe schooljaar aan en vervolgens gaat u naar:
Instellingen – Importeren – Edex Import – Selecteer het Edex bestand – Klik op volgende – selecteer de juiste vestiging en doorloop alle stappen.

U kunt met een Edex de klasindeling overnemen vanuit uw LAS en zo toevoegen aan EduMaps.
Let op: maak vooraf geen groepen/klassen aan in EduMaps (deze komen mee met de Edex). Heeft u al wel groepen/klassen aangemaakt, koppel deze dan bij stap 3 of verwijder ze eerst.
De peildatum van de Edex wordt de ingangsdatum van de klaskoppeling.

Inrichting schooljaar
Wanneer u recht heeft op meerdere vestigingen let er dan op dat u de juiste vestiging selecteert.
Bij stap 3 ziet u de nieuwe klassen, want er zijn immers nog geen klassen dit schooljaar.
Bij stap 5 ziet u alleen de nieuwe leerlingen én eventueel de kinderen met een naamswijziging.
Bij stap 6 ziet u alle leerling en de naam van de klas waaraan ze gekoppeld worden.

Een Edex import gedurende het schooljaar om nieuwe leerlingen / aanpassingen te verwerken.
Koppel eventueel een Edex leerling aan een bestaande EduMaps leerling in EduMaps wanneer de naam in de EduMaps omgeving iets afwijkt. De naam wordt dan aangepast als in de Edex.

Wilt u niet alle groepen / leerlingen in EduMaps zetten zorg er dan voor dat u de juiste groepen selecteert bij het maken van de Export.

Bekijk hier de video