Module: EduMaps API

Instellingen, Overzichten Geen reacties

Het is mogelijk om gebruik te maken van de module EduMaps API, een koppelplatform. Met behulp van de EduMaps API is ruwe data uit EduMaps te benaderen en op basis daarvan eigen selecties, overzichten en grafieken maken, bv. via MS Excel, OData of Power BI. Ook andere applicaties kunnen met behulp van de module EduMaps API gekoppeld worden aan EduMaps. Op die manier zijn overzichten te creëren met gegevens uit verschillende applicaties.

Video | hoe activeer ik de API module (voor de VVE-resultatenmonitor of voor Excel, OData of Power BI)

De API is te activeren via de EduMap Store. Vervolgens is deze beschikbaar via Mijn Administratie.

Klik op toevoegen en geef de API key een naam. In dit voorbeeld: ‘Naam Sleutel’
Nadat erop opslaan is geklikt komt de nieuw gegenereerde sleutel in beeld. De gegenereerde sleutel is slechts eenmalig in beeld, dus kopieer deze sleutel om te gebruiken in MS Excel, OData of bijv Power BI.

Middels de aanwezige knoppen is de naam van de sleutel aan te passen, te vernieuwen of te verwijderen.

Let op: Deze gegenereerde API key wordt slechts eenmalig verstrekt. Het is mogelijk om een nieuwe sleutel op te vragen door op vernieuwen te klikken. De vorige sleutel werkt niet meer.

Het is mogelijk om meerdere sleutels tegelijkertijd aan te maken/op te vragen.

Na het genereren van een API sleutel is er toegang tot de technische handleidingen zoals hieronder.