Module: EduMaps API

  Instellingen, Overzichten Geen reacties


U kunt gebruik maken van de module EduMaps API, een koppelplatform. Met behulp van de EduMaps API kunt u ruwe data uit EduMaps benaderen en op basis daarvan eigen selecties, overzichten en grafieken maken, bv. via MS Excel, OData of Power BI. Ook andere applicaties kunt u met behulp van de module EduMaps API koppelen aan EduMaps. Op die manier kunt u overzichten creëren met gegevens uit verschillende applicaties.

Video | hoe activeer ik de API module (voor de VVE-resultatenmonitor of voor Excel, OData of Power BI)

De API activeert u via de EduMap Store. Zodra u dit gedaan heeft is deze voor u beschikbaar via Mijn Administratie.Klik op toevoegen en geef de API key een naam. In dit voorbeeld: ‘Naam Sleutel’
Nadat u op opslaan klikt krijgt u de nieuw gegenereerde sleutel in beeld. De gegenereerde sleutel is slechts eenmalig in beeld, dus kopieer deze sleutel om te gebruiken in MS Excel, OData of bijv Power BI.


Middels de aanwezige knoppen kunt u de naam van de sleutel aanpassen, vernieuwen of verwijderen.

Let op: Deze gegenereerde API key wordt slechts eenmalig verstrekt. Weet u de sleutel niet meer dan kunt u een nieuwe opvragen door op vernieuwen te klikken. U krijgt dan een nieuwe sleutel. De vorige sleutel werkt niet meer.

Het is mogelijk om meerdere sleutels tegelijkertijd aan te maken/op te vragen.

Na het genereren van een API sleutel heeft u toegang tot de technische handleidingen zoals hieronder.