Leerling, onderwijsleeftijd

  Administratie, Leerlingen Geen reacties

Onderwijsleeftijd wordt berekend op basis van de leeftijd van de leerling op 31-12 van het startjaar van het schooljaar. In het schooljaar 2021 – 2022, is het startjaar is 2021. De leeftijd van die leerling op 31-12-2021 is de onderwijsleeftijd.
De onderwijsleeftijd wordt berekend op het moment dat de leerling wordt gekoppeld aan klas.

Onderwijsleeftijd aanpassen (afwijking):
Selecteer de betreffende leerling via Administratie – Leerling – Selecteer leerling – Bewerken – Afwijking onderwijsleeftijd (+1 of bijv. -1) – Opslaan.

Let op: Deze aanpassing gaat in op het moment van toewijzing. Dus is de leerling al aan een klas gekoppeld, dan wijzigt onderwijsleeftijd in deze huidige toewijzing niet. Bij een volgende toewijzing (andere klas/jaarovergang) gaat de afwijking in.

Wilt u dat de afwijking direct ingaat dan kunt u het volgende doen:
Stel de afwijking in zoals hierboven is aangegeven en pas deze daarna ook aan bij Klassen – Klas – klik op potlood achter leerling en pas onderwijsleeftijd aan. Op deze manier past u de onderwijsleeftijd voor dat schooljaar in die betreffende klas aan.

Verkeerde geboortedatum
Wanneer u het geboortejaar van een leerling aanpast, omdat deze verkeerd opgevoerd is en de leerling was al aan een klas gekoppeld, dan dient u de leerling te ontkoppelen om vervolgens opnieuw te koppelen. De onderwijsleeftijd wordt nu overnieuw berekend.