Leerling, koppelen-ontkoppelen

  Administratie, Groepen, Leerlingen Geen reacties

Koppelen en ontkoppelen

Koppelen
U kunt een leerling koppelen en ontkoppelen op 2 manieren. Bij de leerling en bij de klas.
Via de Groep: Administratie – Groepen – selecteer de Groep – kies voor de knop + Toevoegen – selecteer de leerling – vul ingangs- en einddatum in.
Via de leerling: Administratie – leerling – selecteer de Leerling – tabblad schoolloopbaan – de knop
+ Leerling koppelen – kies schooljaar, groep en ingang- en einddatum.

Ontkoppelen
Wanneer u een leerling ontkoppeld dan verwijdert u alleen de toewijzing. Deze knop gebruikt u dus indien de leerling foutief in deze groep zit. Een eventuele historie van voorgaande jaren blijven wel bewaard. De leerling met bijbehorende gegevens blijft zichtbaar bij de inactieve leerlingen.

U gaat hiervoor naar:
Groep: Administratie – Groepen – selecteer de groep of Onderwijsgroep – klik dan op het ontkoppel teken achter de naam van de leerling.
Leerling: Administratie – leerling – selecteer de Leerling – tabblad schoolloopbaan – klik dan op het ontkoppel teken achter de naam van de groep.

Verplaatsen

Wanneer een leerling tijdens het schooljaar naar een andere groep gaat, klikt u op het pijltje verplaatsen. U geeft de nieuwe groep op én de ingangsdatum. Per gekozen datum zit de leerling in de nieuwe groep

Uitschrijven

Een leerling uitschrijven gaat via het potlood bewerken. U geeft de einddatum op en de leerling is per die datum uit de groep. De leerling met bijbehorende gegevens blijft zichtbaar bij de inactieve leerlingen.

Verwijderen

Voor het verwijderen van een leerling gaat u naar het overzicht leerlingen en klikt u op het prullenbakje. De leerling met alle gegevens worden verwijderd. Deze optie gebruikt u wanneer u geen gegevens meer hoeft/mag bewaren van de betreffende leerling.