Leerling, koppelen-ontkoppelen

Administratie, Groepen, Leerlingen Geen reacties

Koppelen en ontkoppelen

Koppelen
Je kunt een leerling koppelen en ontkoppelen op 2 manieren. Bij de leerling en bij de klas.
Via de Groep: Administratie – Groepen – selecteer de Groep – kies voor de knop + Toevoegen – selecteer de leerling – vul ingangs- en einddatum in.
Via de leerling: Administratie – leerling – selecteer de Leerling – tabblad schoolloopbaan – de knop
+ Leerling koppelen – kies schooljaar, groep en ingang- en einddatum.

Ontkoppelen
Wanneer je een leerling ontkoppeld dan verwijder je alleen de toewijzing. Deze knop gebruikt je dus wanneer de leerling foutief in deze groep zit. Een eventuele historie van voorgaande jaren blijven wel bewaard. De leerling met bijbehorende gegevens blijft zichtbaar bij de inactieve leerlingen. Heb je recht op de inactieve leerling dan kun je de leerling aan een andere groep koppelen.

Ga hiervoor naar:
Groep: Administratie – Groepen – selecteer de groep of Onderwijsgroep – klik dan op het ontkoppel teken achter de naam van de leerling.
Leerling: Administratie – leerling – selecteer de Leerling – tabblad schoolloopbaan – klik dan op het ontkoppel teken achter de naam van de groep.

Verplaatsen

Wanneer een leerling tijdens het schooljaar naar een andere groep gaat. Klik op het pijltje verplaatsen. Geef de nieuwe groep op én de ingangsdatum. Per gekozen datum zit de leerling in de nieuwe groep.

Uitschrijven

Een leerling uitschrijven gaat via het potlood bewerken. Geef de einddatum op en de leerling is per die datum uit de groep. De leerling met bijbehorende gegevens blijft zichtbaar bij de inactieve leerlingen.

Verwijderen

Via het overzicht leerlingen is een leerling te verwijderen middels het prullenbakje. De leerling met alle gegevens worden verwijderd. Deze optie gebruik je wanneer je geen gegevens hoeft te bewaren van de betreffende leerling.