Groepsplan, maken

  Groepsplan, Video Geen reacties


Video | Het maken van een groepsplan obv beheersing (OVM)
Video | Geen leerlingen gevonden die automatisch ingedeeld kunnen worden
Video | Het Profiel en vervolgens het groepsplan indelen obv planningGa naar Planning – Groepsplan en kies voor +toevoegen.
Geef een naam (optioneel), selecteer de klas en het vakgebied en u klikt op Opslaan.
Wanneer u het groepsplan geen naam geeft krijgt het de naam: niets ingevuld.


Het groepsplan is nu aangemaakt en vervolgens kunt u instructiegroepen toevoegen. Dit kan op onderstaande manieren. Instructiegroepen indelen:

Planning: Op leeftijd en/of inschaling ontwikkelingsperspectieven.
Beheersing: Op hoogste beheersingsniveau in de monitor.

Indicatoren: Bij het maken van een groepsplan dient u altijd zelf de indicatoren te selecteren waar u mee gaat ‘werken’. Dit doet u door op het potloodje te klikken óf door op de Leerroute te klikken. U kunt dan het groepsplan bewerken en de gewenste indicatoren aanvinken.

Module Profielen of Geavanceerde instellingen
Maakt u gebruik van de module Profielen (Opp) dan zal EduMaps indelen obv het Profiel. Wilt u dit niet, dan kun u onder de knop geavanceerde instellingen het vinkje ‘gebruik ontwikkelingsperspectieven /kindprofielen’ uitzetten. EduMaps kijkt dan niet meer naar de inschaling van het Profiel.

Instructiegroep toevoegen:
Wilt u handmatig een instructiegroep toevoegen dan kiest u zelf de EduMap, de Leerroute en de Fase. Daarnaast dient u zelf de leerlingen te koppelen. Dit doet u via de knop bewerken – klik op de balk leerlingen en selecteer de leerling – en sla dit op.

Kopiëren: De optie kopiëren ziet u wanneer er een vorige periode is. Er wordt dan een kopie gemaakt van de vorige periode.

U kunt zelf handmatig een extra niveau / fase toevoegen, leerlingen van instructie veranderen én de volgorde van de instructiegroepjes wijzigen.